Britanski zdravstveni delavci so vse bolj zaskrbljeni zaradi porasta motenj spanja med mladostniki.

Britanske osnovne in srednje šole so se odločile za pouk spanja, da bi otrokom in mladostnikom pomagale premagati motnje nespečnosti.

Da mladi ne spijo dovolj, ni nobena novica. To še posebej velja za tiste starše, ki so zaradi “nočnih navad” svojih otrok pogosto zaskrbljeni s posledično “jutranjo lenobo”. Toda težava je morda resnejša, kot verjamejo starši.

Nespečnost: otroci in mladi odrasli spijo vedno manj

V zadnjih letih se zaskrbljenost zaradi nespečnosti pri otrocih pojavlja, saj povečuje ranljivost mladih ljudi, saj jih lažje izpostavljajo depresivnim motnjam ali spremembam impulzivnosti.

Podatki, dobljeni z analizo, ki je bila opravljena v Veliki Britaniji, je v letu 2013 6520 otrok, mlajših od 17 let, trpelo zaradi motenj spanja. V letu 2018 se je ta številka povečala na zaskrbljujočih 9429.

Dr Charlie Tyack, psiholog v otroški bolnišnici Evelina v Londonu, trdi, da je spanec bistven pogoj za dolgoročno čustveno in fizično počutje ter za boljše učenje.

Rešitev? Izobrazite mlade za dober spanec!

Združenje PSHE je v sodelovanju z otroško bolnišnico Evelina razvilo tečaj za študente, stare od 7 do 16 let, z namenom priporočiti praktične rutine, ki spodbujajo spanje in poučujejo pomen spanja.

Poskrbite, da bodo vaši otroci spali dovolj in dovolj!

Otroci med 6 in 12 letno potrebujejo kar 9/12 ur spanja, najstniki med 13. in 18. letom pa 8/10 ur.

Toda za resnično obnovljiv počitek poskrbite, da imajo vaši otroci vzmetnico in vzglavnik, ki popolnoma ustrezajo njihovim fizičnim lastnostim!

Odkrijte naše izdelke za zdrav spanec!

Dostava neposredno do vašega doma